Kukuřičné lupínky

Kukuřičné lupínky (anglický:Cornflakes) jsou jídlo, které vzniká kombinací uvařené kukuřice, cukru, vitamínů a minerálních látek. V některých zemích se jedná o tradiční jídlo podávané při snídani, obvykle s mlékem.
Jejich historie začíná už v 19. století, když skupina adventistů začala připravovat nová jídla z kukuřice kvůli jejich dietě. Jejich podoba, jak je známe dnes, souvisí s „náhodou“ bratrů Kelloggových, kteří přišli na nový způsob výroby. Jejich vynález byl patentován v roce 1896.
Will Kellogg, který přišel s kukuřičnými lupínky, objevil enormně oblíbenou cereálie náhodou, když hledal účinnou vegetariánskou dietu pro pacienty v sanatoriu v Battle Creek.  Veškeré snahy Doktora Kellogga, které vkládal do svých výrobků a vynálezů, měli společné jediné – zbavit muže a ženy sexuální touhy po opačném pohlaví. Doktor John Harvey Kellogg, žijící v letech 1852 – 1943, vynalezl své kukuřičné lupínky spolu se svým bratrem, aby zklidnil, znecitlivěl všechny papily, počínaje těmi na jazyku a prsty na nohou konče. (mimo jiné si nechal také patentovat výrobu arašídového másla).


Snídaňové cereálie | Beck International info | Beck Reisen | Beck International spol. | Beck International | Beck Reisen zájezdy | Beck International firma | Amway Amway ČR | Amway kosmetika | Amway novinky | Beck Reisen galerie| Komín | Komíny | Komíny blog|